Spring naar content

Ervaringsverhalen

Sharline: “Ik voel me na een dag in de tuin moe en voldaan!”

Sharline is een goedlachse vrouw van 65 jaar die je overal in kunt zetten bij GroeiTuin013. Ze maakt met plezier de keuken schoon, zaait, wiedt en oogst op het land en helpt anderen waar ze kan. Ze geniet drie ochtenden van haar diverse bezigheden én van de gezelligheid in de tuin. Sharline heeft inmiddels alle seizoenen een keer meegemaakt. De winter vond ze bijzonder, sneeuw buitengewoon leuk, maar de koude houdt wel lang aan hier.

Hassen is tien jaar geleden uit Syrië gevlucht en werkt als vrijwilliger bij Broodje Aap en Linke Soep

Een veilige toekomst voor de kinderen, dat stond altijd voorop voor Hassen en zijn vrouw Fadia uit Syrië. Misschien zie je hem wel eens lopen in Tilburg West; tijdens zijn dagelijkse wandelingen heeft hij er flink de pas in. Hassen is een echte sportman. In Syrië gaf hij jarenlang sportlessen aan kinderen. Ook naar sport kijken doet hij fanatiek. Hij heeft hard meegejuicht met de promotie van Willem II naar de eredivisie.

“Dankzij Menss heb ik weer een doel in mijn leven”

Menss is er voor alle Tilburgers. Dit keer het verhaal van Kees. Door omstandigheden raakte hij zijn baan kwijt en belandde in de WW. Via een kennis kwam hij bij Sociaal Krachtig 013 terecht, één van de organisaties van Menss. Zij gaven hem uiteindelijk zijn zelfvertrouwen terug, waardoor hij weer met een nieuwe focus aan de slag kon.

Je bent jong, je krijgt een uitkering, maar mag niet meedoen

Sinds het najaar van 2023 is Joost Hendriks (32 jaar) vrijwilliger bij het MST. Hij is begonnen als vrijwilliger in de keuken; maaltijden maken samen met Dewi op vrijdag. Na een aantal maanden is Joost nu ook actief bij het spreekuur, hij helpt en ondersteunt mensen.

Dahabo: “Thuis blijven zitten is niet goed”

“Een veilig en vrij bestaan, dat is wat telt”. Aan het woord is Dahabo; ruim 10 jaar woont ze nu met haar man en kinderen in Tilburg.

Ismael: “Door het meedoen bij GroeiTuin013 voel ik me gezonder”

Via een andere vrijwilliger heeft Ismael GroeiTuin013 ontdekt. Een welkome toevoeging, want hij is nieuwsgierig naar het tuinieren en vertoeft graag buiten.

Malou: “Door de E.V.A.-groepen van Menss heb ik stappen durven zetten”

Meedoen met activiteiten: “Je oefent de Nederlandse taal, maar je leert ook nieuwe mensen kennen”

Elizabeth: “Je oefent de Nederlandse taal, maar je leert ook nieuwe mensen kennen”

Meedoen met activiteiten: “Je oefent de Nederlandse taal, maar je leert ook nieuwe mensen kennen”